Iskiassmerter – sådan får du det bedre!

Mange oplever på et eller andet tidspunkt iskiassmerter og lændesmerter.

Hvad er iskiassmerter?

Iskias-nerven er den største nerve i kroppen. Der kan være flere årsager til, at den gør ondt. Det er vigtigt at finde årsagen til smerterne for at kunne finde en vedvarende løsning, så smerterne ikke opstår igen. Iskias er den største nerve i kroppen og er på det tykkeste sted ca. samme tykkelse som din lillefinger. Nerven løber fra lænden og ud i balle, ben, fod og tæer.
Det er meget individuelt, hvordan og hver mange smerter man har, når man har ondt i Iskiasnerven. Iskias-smerter kan være meget stærke og også føles helt invaliderende for nogen, mens andre oplever en smule ømhed eller muligvis en ændring af følesansen.
Ordet iskias bliver ofte brugt som synonym for de smerter, nerven kan frembring i den nederste del af kroppen. Så hvis du skal være helt præcis, skal du skelne mellem iskias-smerte, som er en følelse af smerte omkring iskiasnerven, og iskias-nerven som blot er navnet på en nerve.
Det er vigtigt at finde årsagen til dine smerter i iskiasnerven for at kunne finde den korrekte behandling som er vedvarende og derved mindske risikoen for at smerterne dukker op igen.

Årsager til iskiassmerter:

• Pladsmangel i lænden, som klemmer på iskias-nerven. Pladsmanglen skyldes ofte overbelastning af ryggen, men smerterne kan også opstå på grund af en diskusprolaps, udbulning på diskus, slidgigt og aldring af lænden.
• Stivhed i iskiasnerven. Dette kan skyldes slidgigt-forandringer, følger efter en skade eller en ryg-operation, eller følger efter diskusprolaps.
• Inflammation i nerven.
• Endelig kan der være tale om en medicinsk sygdom, som påvirker nervevævet.

Har du voldsomme eller vedvarende smerter, er det vigtigt at opsøge din læge eller få en henvisning til en fysioterapeut. Her kan du få en vurdering af dine smerter og råd og vejledning til hvordan du slipper af med smerterne igen. Når du opsøger behandling for iskiassmerter, er det første, der skal ske, derfor at finde frem til årsagen til dine smerter. De forskellige årsager skal alle behandles forskelligt.

De fleste smerter går over af sig selv

Langt de fleste smerter i lænd, balle og ben væk af sig selv efter et stykke tid. Hav gerne et fokus på, om der er ting i din hverdag, som kan lette og aflaste kroppen og muligvis undgå en forværring eller at smerterne kommer igen. Vær opmærksom på at sidde korrekt med tilpasset bord og stol, hvis du sidder meget ned – og står og går du meget, så være opmærksom på at tage hvil og pauser dagen igennem.

Align Footwear® hjælper dig med lænde- og iskiassmerter.

 

Align Footwear® indlægssåler hjælper med til at rette din krop op til en optimal kropsstilling. Sålerne vil nemlig ”styre ” dine fødder til at gå/stå lige i dit fodtøj og det har en positiv indvirkning på hele skelettet, startende i ankelen og helt op i nakken. Du vil automatisk trække skævt for at aflaste fodsmerter og det kan give en skæv kropsholdning – som giver smerter op igennem kroppen – herunder iskiassmerter.
Årsagen til mange smerter starter med en skæv fodafvikling eller skæve ankler – det kan give massive fodsmerter, men også skabe andre smerteudfordringer op igennem kroppen, hvor både knæ, hofte, lænd, ryg, skuldre og nakke kan rammes. Smerteudfordringer som iskias og lændesmerter kan lindres effektiv gennem den kropskorrigering, som du får med et par indlægssåler fra Align Footwear®.
Mange smerteproblematikker kan løses blot ved at gå mere lige og oprejst. Når kroppen bliver rettet op fra fødderne og hele vejen op i nakken, er det ikke kun balancen og kropsholdningen, som forbedres, men også en evt. inflammation og smerter i led, muskler og ledbånd reduceres væsentligt. Align Footwear®s indlægssåler forøger vores bevægelighed, komfort og ydeevne. De fremmer bedre kropsholdning og kroptilpasning i din kinetiske kæde og forbedrer dit velvære og velbefindende. Når din krop via sålerne går korrekt i den naturlige stilling, bliver belastningen af hvert skridt du tager mere jævnt fordelt. Vores indlægssåler reducerer destruktive chokbølger igennem hele din krop, hver gang dine fødder rammer jorden. Dette betyder mindre pres og evt. betændelse i dine led, muskler, sener og ledbånd.

 

Lektor Lars Dalhoff

Vi har besøgt Lektor Lars Dalhoff som underviser i anatomi på Fysioterapeutskolen i Holstebro. Lars Dalhoff har fulgt Align Footwear®s indlægssåler med interesse og har selv testet dem – både på sig selv og på udvalgte målgrupper i sportsverdenen. Hans tanker og vurdering af indlægssålerne kan du læse her

 

 

 

 

 

Indlægssåler - Plantar fasciitis

  • Mere end 15.000 danskere har allerede købt
  • Effektiv mod hælspore
  • Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Kun 399,-

 

 


60 dages fuld returret

60 dages returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Spørgsmål?

Ring på +45 22 833 733
eller kontakt@alignfootwear.dk