Løberknæ

Med indlægssåler fra Align Footwear får du mere velvære, energi og trivsel…..Vi Bevæger Verden!

knae-smerter-ved-loeb

Indlægssåler til løberknæ – med virkningsgaranti!

Ved gentagne ensformede bevægelser i knæleddet som for eksempel løb og cykling, glider det kraftige senebånd -tractus iliotibialis – hen over ydersiden af lårbensknoglen lige over knæet. Herved kan der opstå en betændelse i senen eller i den underliggende slimsæk.

Hvilke symptomer kan indikere, at man har løberknæ?

Langsomt indsættende smerter udvendigt på knæet med forværring ved tryk, udspænding af udvendige senebånd (tractus iliotibialis) og løb. Ofte kan diagnosen stilles ved almindelig lægeundersøgelse. Hvis der er tvivl om diagnosen anbefales ultralydscanning.

Hvad kan være årsagen til et løberknæ?

Løberknæ rammer både motionister og eliteløbere. Løberknæ er især almindelig hos langdistance- og maratonløbere. Tilstanden er dog heller ikke usædvanlig blandt cyklister. Overpronation i foden øger også gnidning mellem lårben og iliotibialbåndet. Overpronation vil sige, at man løber på indersiden af fodsålen, altså med inderste fodrand længere nede end normalt.

Indlægssåler - Plantar fasciitis

  • Mere end 250.000 kunder har allerede købt
  • Effektiv mod løberknæ
  • Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Kun 399,-

Indlægssåler som hjælp mod hælspore

Sådan hjalp det Kirsten

Jeg bruger også Align såler i mine træningssko. Jeg træner konditionstræning og styrketræning 1 1/2 time hver tirsdag. Der er både mænd og kvinder på holdet og i forbindelse med træningen løber vi 50 m ca.10 gange i fuld spurt. Det sjove er, fra at have været 6. hurtigst, er jeg nu 2. hurtigst. Jeg kan nu løbe fra træneren, den hurtigste af kvinderne og mændene med undtagelse af 1, det er en så fed fornemmelse. Jeg er hverken mere forpustet eller mister farten på 10 omgang mine ben vil bare derudaf. Hvis du vil noget med din sport – eller blot vil føle mere energi og lyst til at bevæge dig – så prøv Align sålerne.
Jeg kan varmt anbefale dem.”

Hvilke muligheder for behandling er der?

Behandlingen bør ske i samråd med din læge og vil typisk omfatte aflastning, udspænding af det udvendige senebånd og genoptræning. Det er afgørende, at der er gode stødabsorbering i dine sko. Ved uhensigtsmæssig fodstilling bør denne korrigeres ved hjælp af sko eller indlæg.

Medicin benyttes ofte som tillægsbehandling. Betændelsesdæmpende medicin, såkaldt NSAID, kan have god effekt. Kortisonindsprøjtning kan hjælpe nogle og benyttes ofte i kombination med ultralydsbehandling eller anden elektroterapi. Fysioterapi i form af massage, øvelser og udspænding kan også være nyttig.

Målet med behandlingen er at lindre ubehag, dæmpe betændelsen og forebygge fremtidige gener. Den består i aflastning, løb i fladt terræn, eventuelt ændring i gang- og løbemønster. Cyklister kan forsøge at justere saddelhøjden lidt ned. Undgå fuldt stræk i knæene hvis du cykler.

Faktaboks

  • Løberknæ er betegnelsen for en idrætsbelastningskade på ydersiden af knæleddet
  • Løberknæ giver typisk smerter på ydersiden af knæet
  • I starten er smerterne diffuse, og det er ofte vanskeligt at angive præcist, hvorfra smerterne kommer. Efter nogen tid bliver smerten skarpere og afgrænset, svarende til de knoglede udspring på ydersiden af knæet
  • Tilstanden er almindelig for langdistanceløbere og cykelryttere. Det vil være nødvendigt at justere sin sportsaktivitet og fodtøj
  • I sjældne tilfælde foretager man en operation, hvor man spalter senebladet

Align Footwear®s indlægssåler forøger vores bevægelighed, komfort og ydeevne. De fremmer bedre kropsholdning og kroptilpasning i din kinetiske kæde og forbedrer dit velvære og velbefindende. Når din krop via sålerne går korrekt i den naturlige stilling, bliver belastningen af hvert skridt du tager mere jævnt fordelt. Vores indlægssåler reducerer destruktive chokbølger igennem hele din krop, hver gang dine fødder rammer jorden. Dette betyder mindre pres og evt. betændelse i dine led, muskler, sener og ledbånd.

Med mange års forskning i vores trepunktsteknologi, har vi udviklet et design, der bringer anklen i en mere neutral stilling med op til 32% og en evt. pronation (skæv gang) falder op til 27%. Sålerne justerer desuden skinnebenet til en mere neutral stilling med op til 40%. Denne (ind-)stilling af ankel og skinneben giver nøglen til at undgå træthed og mangel på energi samt pronation og supination. Ved at støtte foden på siden, bibeholder vi også den fulde mobilitet i vores fodmuskler, hvilket vi ikke kan opnå hvis vi blot bygger en støtte op under foden, som f.eks. med en pelotte eller en ”kunstig” svangstøtte.


60 dages fuld returret

60 dages returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Spørgsmål?

Ring på +45 22 833 733
eller kontakt@alignfootwear.dk