GRATIS LEVERING og 60 dage pengene tilbage garanti

Pronerer du på dine fødder?

Af Mette Fly, CEO & Ejer – Align Footwear.

Haelspore

Hvad er Pronation?

Pronation er en bevægelse, der sker i foden ved belastning. Her falder mellemfoden indad ved vægtbæringen. Når dette sker opspændes ledbånd og muskler, der støtter de små knogler i foden. Når man sætter af igen udløses denne energi. Dermed gør pronationen, at foden virker som en fjeder, som er støddæmper for de belastninger, der sker under bl.a. løb.

Vi er skruet forskelligt sammen: nogle har bløde fødder, andre stive. Højden af svangen varierer kraftigt. Vi lander og afsætter også forskelligt, når vi løber. Alle disse forskelle giver variationer i pronationen.

Pronation er fodens naturlige støddæmpning. Fungerer din pronation ikke optimalt, har du større risiko for at få skader. For meget pronation kan være et problem, da det stresser de ledbånd og muskler i fod og underben, der prøver at stabilisere foden.

Pronation er en kompleks bevægelse i fod og ankel, som er styret af både led og muskler i fod, ankel og underben. Det betyder, at musklerne kan blive trætte og overbelastet i det lange løb, såfremt du ikke har en korrekt stødabsorbering og støtte for fødder og ankler.

 

Indlægssåler - Plantar fasciitis

 
  • Mere end 300.000 europæere har allerede købt
  • Effektiv mod pronation
  • Fri fragt
  • Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Kun 499,-

Prøv en række forskellige løbesko hos en af de mange løbebutikker eller sportsforretninger på et løbebånd. Den service tilbyder de fleste butikker, der forhandler løbesko af god kvalitet. Herefter kan du så vælge de løbesko, som passer bedst til dig, og som du har den bedste følelse i.

Det vigtigste er, at de skal føles rigtigt gode at løbe i. Ofte har den bløde fod, hvor svangen er fladet ud, ’platfoden’, tendens til at pronere mere end den stive fod med den høje svang, ’hulfoden’.

Hvis dine sædvanlige løbesko vælter indad og er mest slidte på den inderste del af sålen, indikerer det en kraftig pronation, og måske er der behov for støtte på indersiden for ikke at risikere over-pronation.

Hælder dine løbesko udad og er mest slidte på ydersiden af skoen, kan det være et udtryk for, at de har tilstrækkelig støtte på indersiden. Så her er der måske behov for en blødere og mere neutral løbesko.

Hvad kan Align Footwear tilbyde?

80% af alle mennesker i verden lider af en vis form for over-pronation. Align Footwear indlægssålerne tilpasser foden i en mere neutral position. Det drejer sig nemlig ikke om at placere en kunstig svang under fode, men derimod om at bibeholde fodens fulde mobilitet og aktivere fodens muskler.

Det kan se ud som om, at det er fodsålen, som er kilden til problemet for folk, der over-pronerer, men det er faktisk anklen. Når anklen ruller indad, tvinger det det midterste stykke af foden og forfoden til en ikke særlig optimal stilling, som dermed skaber pronation eller flade fødder (platfod). Kroppen får dermed meget svært ved at bevæge sig fremad, hvilket resulterer i træthed og biomekanisk stress. Over-pronation kan påvirke den samlede kropsholdning negativt og forårsage unødig belastning af anklerne, knæ, hofter og ryg.

En undersøgelse foretaget af ”Runner Worlds” uafhængige ekspert i USA, Dr. Martyn Shorten (PhD) har vist, at Align Footwear indlægssålerne bringer anklen i en mere neutral stilling med op til 32% og en eventuel pronation (skæv gang) falder med op til 27%. Sålerne justerer desuden skinnebenet til en mere neutral stilling med op til 40%. Ingen andre producenter af skoindlæg og indlægssåler kan fremvise sådanne tal.


60 dages fuld returret

60 dages returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Spørgsmål?

Ring på +45 22 833 733
eller kontakt@alignfootwear.dk