GRATIS LEVERING og 60 dage pengene tilbage garanti

Hulfod

Haelspore
Hulfod eller høj vrist er en tilstand, hvor fodens svangbue er usædvanlig høj eller “hul” – deraf navnet hulfod. Hulfod er en relativt sjælden sygdom, der kan udvikles i alle aldre og kan ramme begge fødder på samme tid såvel som uafhængigt af hinanden.
På grund af denne ekstra høje hvælving fordeles vægten anderledes på foden end normalt; i stedet for at være fordelt ud på hele foden, ligger størstedelen af vægten på fodballen og hælen, når man står op eller går. Det er denne fejlbelastning af foden, der medfører symptomerne.

Hvorfor får man hulfod?

Det kan være svært at sige præcis, hvorfor en hulfod udvikles, men ofte er det følger af neurologiske lidelser. Hvis hulfoden skyldes en neurologisk lidelse eller en anden helbredsmæssig tilstand, vil hulfoden typisk forværres efterhånden som den underliggende tilstand skrider frem. Hvis hulfoden ikke skyldes neurologiske lidelser eller lignende tilstande, vil tilstanden typisk forblive som den er og derfor ikke forværres med tiden. I andre tilfælde kan hulfod skyldes en arvelig abnormalitet i fodens struktur. Muligvis kan tågængeri hos børn senere udvikle en hulfod.

Årsagen til hulfod kan også være følger af:

 • Cerebral parese
 • Klumpfod
 • Diskusprolaps
 • Charcot-Marie-Tooth sygdom (CMT)
 • Spina bifida
 • Polio/børnelammelse
 • Muskelsvind
 • Apopleksi – slagtilfælde

Indlægssåler - Plantar fasciitis

 • Mere end 300.000 europæere har allerede købt
 • Effektiv mod hulfod
 • Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • Fri fragt

Kun 499,-

Indlægssåler mod hælspore

Hvad er symptomerne på hulfod?

Når man står oprejst, fremstår hvælvingen i foden relativt høj – dette er det mest kendetegnende symptom. Smerter og ustabilitet i foden kan også indikere, at du har en hulfod.

Et andet karakteristisk træk er at din hælknogle står relativt stejlt, og den mellemste del af foden er ubelastet eller belastes kun i ringe grad. Hælen vil ofte være indaddrejet og forfoden falder indad – det, der også kaldes pronation. Krumme tæer og følelsen af en stram akillessene kan også indikere, at du har en hulfod.

Hvis du har en hulfod kan du også opleve at der udvikles andre følgegener:

 • Irritation og betændelse i svangsenen
 • Skinnebensbetændelse
 • Smerter under hælen
 • Akillesseneproblemer
 • Inflammation i senen under foden, også kaldet plantar fasciitis
 • Hælspore

Når du har en hulfod overbelastes hælens fedtpude, ledbånd, muskler og sener i svangen. En hulfod belastes mest på hælen og forfod. Derfor er en god indikation på hulfod også smerter i hælen og forfodssmerter.
Knoglen og fedtpuden under hælen vil derfor ofte blive stærkt belastet i forhold til en lige og sund fodafvikling.
Der vil også være et forstærket pres på forfoden hvis du har en hulfod. En af følgerne ved en hulfod er en stram akillessene. For at aflaste denne, vil du ubevidst fordele kropsvægten – det vil øge vægttryk forfoden og tit også storetåen.
Du vil kunne se på din fod, hvor den belastes mest, fordi du her vil udvikle hård hud. Læg også mærke til, hvor dine sko slides mest – det kan også give en god indikation af, hvor din fod er mest presset.
For at afhjælpe smerterne ved en hulfod er det vigtigt at have stort fokus på aflastning. Du bør anvende gode sko med stødabsorberimg i hælen – og en god ide er at overveje gode og støttende indlægssåler.
Når du har en hulfod kan du i de fleste tilfælde have en stram sene under foden, som oftest vil medføre inflammation

Hvad er behandlingsformen, når jeg har en hulfod?

Hvis du har en hulfod, er det vigtigt at fokusere på at få aflastet foden. En hulfod giver en skæv fodstilling og det medfører igen skæv fordeling af kropsvægten. År den er skævt fordelt, kan det ligeledes skabe smerteproblematikker af forskellig art op igennem kroppen.

 • Undgå gang på hårdt underlag
 • Benyt gode støttende og stødabsorberende sko gerne kombineret med en indlægssål
 • Få øvelser hos din læge, fysioterapeut eller lignende: bløde udspændinger af senen under foden. Ved at styrke de små muskler i svangen aflastes senen under foden
 • I sjældne tilfælde kan det blive aktuelt med operation, hvor fæstet af senen under foden løsnes fra knoglen.

Align Footwear® indlægssålerne og en hulfod.

Vi har rigtig gode erfaringer med kunder, der har en hulfod. Align Footwear®s indlægssåler forøger vores bevægelighed, komfort og ydeevne. De fremmer bedre kropsholdning og kroptilpasning i din kinetiske kæde og forbedrer dit velvære og velbefindende. Når din krop via sålerne går korrekt i den naturlige stilling, bliver belastningen af hvert skridt du tager mere jævnt fordelt. Align Footwear® indlægssåler reducerer destruktive chokbølger igennem hele din krop, hver gang dine fødder rammer jorden. Dette betyder mindre pres på dine led, muskler, sener og ledbånd – og det er rigtig godt for dig, hvis du har en (slem) hulfod.

Align Footwear®s indlægssåler sætter foden tilbage i en mere neutral position. Dermed aflastes hulfoden og det bidrager til at fremme kroppens helingsproces. Indlægssålerne er udstyret med en blød gel, som fordeler kropsvægtens tryk når du går, står og løber. Vores sål retter op på din hæl ved hjælp af tre støttepunkter – og dem har vi patent på. Ved at rette op på hælen så den står lige, vil det også rette op på dine knæ, hofte og ryg. Det har for mange af vores glade kunder givet en rigtig god effekt. Samtidig undgås unødigt pres på muskler, led, knogler og sener undgås, idet kropsvægten også er optimalt afbalanceret.

Filosofien bag Align Footwear® er, modsat mange af de traditionelle tilgange til eksempelvis hæl- og forfodsproblemer, at undgå at fastlåse foden ved hjælp af svangstøtte, pelotter og kiler. Det fjerner bevægeligheden – og det gør fodmuskulaturen slap – og det kan være svært at genoptræne. Vores sål retter op på din hæl ved hjælp af de tre støttepunkter – og det har for mange af vores glade kunder givet en god effekt på eksempelvis forfodsnedfald, men også hælspore, iskiasproblemer, udfordringer med og i knæ m.m. Dette er i rigtig god harmoni med de anbefalinger om øvelser for dine fødder, som du ofte får af fodspecialister, når du oplever udfordringer – bemærk, at hvis man samtidig fastlåser foden i en bestemt position sænker man effekten af øvelserne.

Align Footwear® indlægssålerne er helt unikke og ulig noget andet på markedet. Det handler om at styre anklen for at optimere kroppens potentiale og bevæge vores muskler under foden som vi er skabt til at gøre fra naturens side. Vi har kunder, som dagligt går og står i mere end 10 timer – de fortæller os, at efter at have prøvet Align Footwear® indlægssålerne i en periode, kan de mærke en klar forskel. Vi opfordrer dig til at give Align Footwear® indlægssålerne en chance. Prøv vores Align Footwear® indlægssåler af på dine fødder – vi tilbyder dig at prøve sålerne af i op til 60 dage, og hvis ikke du kan mærke forskel, returnerer du blot sålerne til os – så refunderer vi de 499,- kr.


60 dages fuld returret

60 dages returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Spørgsmål?

Ring på +45 22 833 733
eller kontakt@alignfootwear.dk

Få dine indlægssåler her