Align Footwear® indlægssåler

Flere end 500.000 mennesker over hele Europa har allerede købt vores indlægssåler

Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Gratis fragt

Øget trivsel og velvære

Hurtig levering

Nedsunken forfod & indlægssåler

Align Footwear har mange års erfaring med nedsunken forfod indlæg. Vi har solgt over 500.000 indlægssåler i hele Europa, og vi er tilstede i over 15 lande.

Vores nedsunken forfod indlæg kommer med virkningsgaranti – fuld tilfredshed eller pengene tilbage efter 60 dage!

Hvem rammes af nedsunken forfod eller forfodsfald?

Nedsunken forfod, også kendt som forfodsfald, er ikke en uvant problemstilling for mange løbere, ældre mennesker og personer, der står og går en del til dagligt. Forfodsfald kan være invaliderende og en hindring for at udføre dagligdagens arbejdsopgaver.

Forfoden bør normalt have en bue på tværs, lige som svangen har på langs, hvis man ikke har platfod. Når den bue ikke er til stede bliver forfoden flad, og man risikerer, at hele ens vægt trykker på fodbalder, forfodsknogler og nerver. De nerver, der går ud til tæerne, kan med en nedsunken forfod komme i klemme, hvilket kan udvikle sig til en meget problematisk tilstand.

Årsager til nedsunken forfod

I langt de fleste tilfælde skyldes nedsunken forfod strammende, for småt eller på anden måde upassende fodtøj. Selve årsagen til nedsunken forfod er forandringer i tryk på knoglerne i foden. Ofte har tæerne befundet sig i samme stilling, ligesom der ses ved hammertæer, før en udvikling af nedsunken forfod.

Andre årsager til nedsunken forfod kan være:

 • Beskadigelse af musklerne i foden
 • Stiv storetå
 • Operationer af tæerne eller foden

Symptomer på nedsunken forfod

Nogle af de mest almindelige symptomer på en nedsunken forfod kan være følelsesløshed i foden, eller følelsen af at foden sover. Andre symptomer kan være en fornemmelse af at gå på en irriterende pude, eller at ens knogler trykker direkte mod underlaget. Selv om det ikke er så enkelt, hænger symptomerne oftest sammen med, at man har en uhensigtsmæssig fodstilling.

Hvad kan der gøres ved en nedsunken forfod?

I mange tilfælde kan du hos en fysioterapeut, læge eller fodspecialist få anbefalet øvelser, som kan styrke og træne din nedsunken forfod – men det kræver tålmodighed, for det er træning over en lang tidsperiode, inden der kan ses resultater.

Træning og øvelser er en rigtig god idé, men ønsker man ikke at holde fuldstændig op med sine vanlige aktiviteter, kan indlæg i skoene gøre en betydelig forskel. Indlægssålen kan aktivt afhjælpe og fjerne den mekaniske og fysiske belastning, som en nedsunken forfod giver.

En nedsunken forfod kan være svær at komme skaden til livs, når den først er sket. Det, du dog kan gøre er:

 • Øvelser mod nedsunken forfod (se øvelser nedenfor)
 • Indlæg specielt lavet til nedsunken forfod
 • Massageteknikker
 • Ortopædisk fodtøj til nedsunken forfod
 • Operation
Damer
Herrer
Børn

Det er virkelig skønt at mærke, at jeg LANGTFRA er den eneste, der har fået bedre livskvalitet ved at bruge Align Footwear® indlægssålerne – når man får det godt i krop og fødder, får man helt klart mere lyst til at bevæge sig……og jo mere man bevæger sig, jo bedre får man det. Derfor er Align Footwear®s slogan netop ”Vi Bevæger Verden”.

– Mette Fly, CEO

Spørgsmål?
kontakt@alignfootwear.dk

Hvad kan Align Footwear gøre for dig med nedsunken forfod?

Align Footwear nedsunken forfod indlæg medvirker til at rette din fod op, så du føler det godt igen i dine muskler og sener i din forfod. En nedsunken forfod opstår blandt andet, når senen og musklen under forfoden og ved tæerne bliver slappe og derved ”flader ud”. Dette kan opstå, hvis ikke senen og musklen holdes i bevægelse, og dermed bliver styrket og stærk.

Det drejer sig ikke om at placere en kunstig støtte under forfoden i form af f.eks. en forfodspelotte, ligesom man tidligere har gjort – derimod handler det om at styre anklen for at optimere kroppens potentiale og give alle musklerne under vores fødder plads til at bevæge sig – ligesom vi er skabt til fra naturens side. Det er netop dette, som Align Footwears nedsunken forfod indlæg kan gøre for dig.

3 øvelser for nedsunken forfod

Vi anbefaler blandt andet disse øvelser mod nedsunken forfod:

Øvelse 1: Massage af svangen

Dette er en simpel øvelse, der ikke kræver mere end en lille massage- eller tennisbold.

For at udføre denne øvelse, skal du placere bolden under din fod, kør derefter massagebolden fra hælen og op til forfoden, så hele fodsålen bliver masseret af bolden. Gentag øvelsen 15-20 gange på hver fod. Det anbefales at gentage øvelsen dagligt de næste 2-3 måneder.

Øvelse 2: Vrid af fod

Denne øvelse er nemmest, hvis du sidder ned.

Placer din ene ankel oven på dit andet lår, så du kan komme til at slappe af i din fod og hold derefter med den ene hånd under hælen, og med den anden hånd oven på tæerne. Drej nu dine hænder modsat af hinanden, som hvis du ville vride en karklud op. Skift med at gøre det den ene og den anden vej.

Gentag øvelsen i cirka 5 minutter per fod i de næste 2-3 måneder.

Øvelse 3: Flet fingre og tæer

Tag din højre hånd og flet dine fingre ind i dine venstre tæer. Du skal flette fingrene så langt ind mellem dine tæer som muligt, dette kan godt gøre ondt i begyndelsen, men burde snart gå over.

Fasthold stillingen et par minutter ad gangen. Gentag et par gange per fod hver dag de næste 2-3 måneder.

Du kan også finde flere øvelser mod nedsunken forfod her

Fordelen ved at lave øvelser for at komme en nedsunken forfod til livs er, at forfodens muskulatur bliver styrket og er med til at vedligeholde bevægeligheden i foden.

Du kan med fordel kombinere disse øvelser med et par Align Footwear nedsunken forfod indlæg i dine sko, som giver støtte til din forfod og samtidig giver plads til, at du kan bevæge fodens muskler inde i skoen uden at fastlåse dem med brugen af en fodfodstøtte/-pelotte.

Der er ingen tvivl om, at når man oplever en nedsunken eller delvis nedsunken forfod, kræver det en fysioterapeutisk vurdering at fastlægge årsagen til problemet. Hvis man ikke selv har erfaring inden for behandling af forfodsproblemer, kan det være svært at vælge den korrekte behandling.

Hvilke sko er bedst til nedsunken forfod?

Det behøver ikke nødvendigvis være dårligt og billigt fodtøj, som er årsagen til, at fodens muskler bliver svagere og dermed falder ned – men man bør huske, at de her fødder altså skal kunne bruges hele livet!

Der produceres fodtøj med ekstra svangstøtte, der retter din fod op til en korrekt fodstilling. En sådan løftet forfod kan være med til, at du opnår en meget bedre og sundere fodstilling og spille en rolle i din kamp for at undgå en nedsunken forfod. Der er forskellige meninger om, hvordan man bedst mulig kan støtte et forfodsnedfald – kunstige indlæg og pelotter/puder, som trykker op imod den slappe muskel og sene eller en støtte på siden af foden/hælen, som løfter foden op i en position, som aflaster muskel og sener og samtidigt giver dem mulighed for at blive styrket og stærkere, fordi der er plads til bevægelse.

Udover sko og fodtøj, hvor støtten er indbygget, kan det være en løsning at ilægge en indlægssål i en ”neutral” sko (altså hvor der IKKE er lavet pronation- eller supinationssupport) og dermed opnå en bedre effekt. En anden fordel er naturligvis derudover, at man kan flytte indlægssålen fra fodtøj til fodtøj og dermed handle bæredygtigt og klimavenligt – OGSÅ i sit fodtøj!

Som regel vil høje hæle og smalle sko være en rigtig dårlig løsning, hvis du døjer med forfodsnedfald. Visse sandaler, hvor du ”slæber” dine fødder er heller ikke optimalt, men det kan lade sig gøre, at ilægge indlægssåler i f.eks. sandaler, og opnå en lindring og opleve mindre ubehag. Dog skal man være opmærksom på, at indlægssålen ikke må rutche frem og tilbage – her kan et stykke dobbeltklæbende tape under sålen være en simpel men effektiv løsning. Læs mere omkring indlægssåler i sandaler her og bemærk, at det ofte vil være optimalt at tage en eksisterende sål/bund ud af dit fodtøj, før du ilægger en indlægssål. På den måde kan du undgå at klemme tæerne, som vi jo heller ikke ønsker sker.

Kan man forebygge nedsunken forfod?

Øvelser gør mester – også i det her tilfælde.
Et forfodsnedfald er ofte mange år undervejs og derfor vil det også tage tid, at afhjælpe dette. Men de sener og muskler med medfødte fedtpuder, som beskytter disse muskler og sener, vil altid nyde godt af at blive strækket ud og ”brugt” hver eneste dag – det er jo logisk, at når muskler og sener holder sig i bevægelse, så holder de sig stærke (ligesom alle andre steder i kroppen). Der er heldigvis noget, som du selv kan gøre – og gerne gennem hele livet:

Benyt altid den rigtige skostørrelse og undgå, at klemme dine fødder ned i for små sko.
Dit fodtøj skal altid føles behagelige og hvis du er nødt til (f.eks til en fest) at hoppe i nogle lidt smalle og høje støvler eller sko, så tag evt. et par andre med, så du kan skifte sko og dermed give ”luft” til din fod og give dens muskler og sener ”fri” i nogle timer. En ændring af fodens stilling vil ofte aflaste og føles behageligt, så du kan feste igennem. Et andet tip kan være, at du i løbet af festen blødgør dit fodtøj med lidt koldt vand ud i spidsen af skoen– det lyder mærkeligt, men ofte vil det køle forfoden lidt ned, så fedtpuderne overlever festlighederne bedre!

Vær opmærksom på, at gå op i størrelse når du bliver ældre.
Som med resten af kroppen, så vil forandringerne i løbet af livet også have indflydelse på vores fødder og det betyder, at man ofte må gå lidt op i størrelse, når man køber nyt fodtøj fordi foden falden mere ned og bliver fladere. Vi slider altså på fodens fedtpuder igennem alle de tusindvis af kilometer, som vi gennem livet går og løber.

Invester i et par effektive og støttende indlægssåler – spørg din fodterapeut/fysioterapeut og fodplejer til råds.
Et indlæg kan være et godt værktøj til at afhjælpe de mekaniske og fysiske belastninger, som du oplever på dine forfødder. Sørg dog altid for, at du har mulighed for at afprøve indlægssålerne gratis i en længere periode, så du finder den rigtige løsning- og vær bevidst om, at det kan tage tid før du mærker en positiv effekt på din nedsunkne forfod.

Er det stadig muligt at dyrke sport?

Ja, det er stadig muligt at dyrke sport selv med en nedsunken forfod. Det kræver dog, at man er opmærksom på, at det er det rette fodtøj, der bruges, og at der er god støtte i.

Det ses tit ved løb eller cykling, at man ligger unødvendigt meget pres på forfoden, og derfor en mistende lyst til at bevæge sig og dyrke sport. Hos Align Footwear er vores mål at hjælpe med at bevæge verden, en fod af gangen.

En sportssåls opgave er at give dine fødder den mest optimale støtte og korrekte fodstilling.

Du kan læse mere om, hvordan du kan bruge Align Footwear indlægssålen som sportssål her

Mettes historie omkring nedsunken forfod og Align Footwear indlægssåler

Indlægssåler - Plantar fasciitis

60 dages returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur

 • 500.000 europæere har allerede købt
 • Øget trivsel og velvære
 • Fuld tilfredshed eller pengene retur

Kun 499,- og fri fragt


Gratis fragt

Hurtig levering

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Spørgsmål?

Ring på +45 22 833 733
eller kontakt@alignfootwear.dk

Få dine indlægssåler her