GRATIS LEVERING og 60 dage pengene tilbage garanti

Er du altid træt efter arbejdstid?

Det kan du faktisk gøre noget ved!

Skæv kropsholdning

Mange timer stående på job kan have konsekvenser for hele kroppen!

Hvis du overbelaster kroppen, er det yderst vigtigt at få balancen tilbage i musklerne og skelettet. Hvis du har tendens til at ‘hænge’ i kroppen kan det trække skævt i bækkenet, – og det giver risiko for problemer i lænd, bækken, balder, lyske, ben, knæ og fødder.

Har du stående arbejde?
Fødder kan både blive hævede og godt ømme efter en dag med stående arbejde. Mange vælger at skifte fodtøj og skifte mellem stående og siddende arbejde for at undgå gener, som ofte opstår, når man står meget. Det kan for eksempel være fysisk træthed, kramper eller uro i fødder og ben efter fyraften eller om natten.
Hvis du har et job, der gør, at du står op en hel dag er det vigtigt at forholde sig til de udfordringer det kan medføre. En stor del af befolkningen har job, der kræver, at man står meget op i løbet af dagen. Det er for eksempel butiksansatte, industriarbejdere, rengøringsassistenter, ansatte på hoteller, restauranter, cafeer, frisører, sundhedsektoren, pædagoger osv. Det belaster kroppen ensidigt at stå op i længere perioder ad gangen. Du kan få en tendens til at falde sammen i kroppen og du kan let komme til at stå og ”hænge”. Det belaster led og muskler; og de nævnte gener som træthed, især over lænden, ømme fødder og hævede ankler er blot nogle af de gener man kan opleve. Hvis du samtidig måske er platfodet, har dårlige knæ og evt slidgigt mm., bliver det endnu sværere at udføre stående og gående arbejde.

Hvorfor bliver du træt og oplever gener ved stående arbejde?

Det stående arbejde bag disken, i køkkenet, på sygehuset eller frisørstolen giver mange hævede ben hen ad dagen. Jo mere stille man står, desto værre bliver det, fordi muskelbevægelserne i benene skal hjælpe med til at pumpe blodet op i kroppen.
Herved opstår hævelser, væskeophobninger, kramper osv..
Det kan i slemme tilfælde være nødvendigt med vanddrivende medicin.

Ryg og lænd

Før i tiden fik vi mere motion via vores arbejde, transport og almindelig husholdning. I dag har vi mange hjælpemidler og ofte et stillesiddende arbejde. Når vi ikke rører os så meget, bliver vores muskler svagere – og det udfordrer vores kropsholdning. Mange problemer kan henføres til vores gang og kropsholdning.Meget kan afhjælpes ved motion og udstrækning, men problemerne kan også bunde i gamle skader.

Ca. 80 % af alle spændinger i hoved, ryg, baller og ben stammer ofte fra en asymmetrisk muskelspænding, hvor f.eks. rygmusklerne i højre side af kroppen er mere spændte end i venstre side. Skævhed vil medføre, at rygsøjlens hvirvler kommer til at stå skævt i forhold til hinanden.

Problemer med ryggen er en af de hyppigste årsag til både lægebesøg og sygemeldinger i Danmark og til, at vi ikke kan komme på arbejde.
Fysisk aktivitet er det bedste middel for ryggen, men faktisk er det de jobområder med mest stående arbejde, og som bruger kroppen fysisk, der er i størst risiko for at måtte forlade arbejdsmarkedet i tidligt på grund af varige problemer.
En af årsagerne kan være dårlig fysisk form – og det kan man godt have, til trods for at man hver dag går og står meget på sit arbejde. Speciallavede træningsprogrammer udfærdiget til dig med fysisk hårdt eller meget stående arbejde, viser nemlig at det hjælper på træthed og spændinger. Det er vigtigt at have fokus på at være i form til dit job.
Hvis du kommer hjem efter en hård og lang dag på job, er det for mange fristende at lægge sig på sofaen for at få hvile efter en lang og hård dag, og lysten og overskuddet til træning og fitness kan mangle.
Der kan være mange årsager og det er derfor vigtigt, at du får rådgivning til træning gennem din læge, fysioterapeut eller lignende.
Andre gener, som du kan opleve i forbindelse med stående arbejde:
– Du kan også opleve at få åreknuder. Bliver det slemt er det en god ide at opsøge din læge, for det kan resultere i eksem eller skinnebenssår.
– Oplever du kramper i læggene – det er meget almindeligt hvis du er i job med mange timer stående, kan du tale med din læge – han kan ofte udskrive tabletter, som vil fjerne de værste gener.
– Uro i benene. Det føles som en meget irriterende, krybende fornemmelse dybt inde i underbenene, og kan forstyrre dit hvil. Årsagen er ukendt; men der synes ofte at være en sammenhæng med overanstrengelse og hævelse af benene i dagens løb. Det kan muligvis dæmpe generne at sove på maven om natten. Massage af læggene kan også lindre uroen.
Du kan også opleve at få en brændende fornemmelse i fødderne om aftenen, eventuelt først når du er kommet i seng. Det kan ofte være en god ide at holde fødderne et par minutter i koldt vand – lige inden sengetid.

Hvad kan du gøre for at få en lettere hverdag, mens du står op?

• Vælg sko med god stødabsorbering
• Hvis du har mulighed for at skifte imellem at stå og sidde mens du udfører dit arbejde, herved mindsker du den ensidige belastning af kroppen.
• Brug en god indlægssål som også har fokus på stødabsorbering og støtte
• Skift dine sko i løbet af arbejdsdagen
• Hav fokus på, at have sko, som sidder fast på foden – ikke f.eks. klipklapper
• Mange virksomheder har indkøbt måtter/underlag med stødabsorbering – spørg på din arbejdsplads om det også er muligt for dig.
• Når du står op i længere tid, så tænk gerne på at lave små bevægelser – det holder gang i kredsløbet: Vip frem og tilbage fra tåspidserne og tilbage på hælen, skift kropsvægt fra side til side osv.
• Læg gerne benene op på en skammel eller lign. når du sidder ned – og hvis det er muligt, er det godt at lægge sig ned med benene i vejret et par gange i løbet af arbejdsdagen.
• Undersøg om du kan organisere dit arbejde, så du får pauser hvor du kan sidde ned.
• Spørg på din arbejdsplads, om det er muligt at bruge en stå/støttestol så du aflaster fødder og ben.
• Strømperne skal være af naturlige fibre, altså uld eller bomuld, som ikke er hårde ved huden. I modsætning til kunststofferne kan de opsuge den uundgåelig fodsved, og de tillader god ventilation af fødderne.
• Har man vrøvl med fødderne, er et fodbad hver aften godt, og det skal efterfølges af frottering og indgnidning af huden med en fed creme.

 

Indlægssåler - Plantar fasciitis

  • Mere end 300.000 personer i Europa har allerede købt
  • Effektiv mod skæv kropsholdning
  • Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Kun 499,- og fri fragt

Indlægssåler mod hælspore

Hvad kan Align Footwear® gøre?

En forkert fodstilling eller en skæv vægtfordeling på fødderne vil oftest resultere i udfordringer i resten af kroppen. Align Footwear® indlægssålerne forøger vores bevægelighed, komfort og ydeevne. De fremmer bedre kropsholdning og kroptilpasning i din kinetiske kæde og forbedrer dit velvære og velbefindende. Når din krop via sålerne går korrekt i den naturlige stilling, bliver belastningen af hvert skridt du tager mere jævnt fordelt. Vores indlægssåler reducerer destruktive chokbølger igennem hele din krop, hver gang dine fødder rammer jorden. Dette betyder mindre pres på dine led, muskler, sener og ledbånd.

Align Footwear® indlægssåler hjælper med til at rette din krop op til en optimal kropsstilling. Sålerne vil nemlig fastholde dig til at gå og stå lige i dit fodtøj og det har en positiv indvirkning på hele skelettet.


60 dages fuld returret

60 dages returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Spørgsmål?

Ring på +45 22 833 733
eller kontakt@alignfootwear.dk

Få dine indlægssåler her