GRATIS LEVERING og 60 dage pengene tilbage garanti

Sportssåler – og hvad de kan gøre for dig!

Sportssål

Hvad er en sportssål?

Den fornemmeste opgave en sportssål har, er at give sportsudøverens fødder optimal støtte, stødabsorbering samt bevægelighed. Sportssålernes fokus er at få rettet fødderne op i en korrekt fodstilling.

Der findes rigtig mange variationer og mærker, som på hver sin måde imødekommer de udfordringer og behov, man kan have, hvis man har en aktiv livsstil med meget sport i hverdagen. Fælles for de fleste typer er, at der ofte er fokus på svangen – her er der ofte indlagt en kile, som holder svangen oppe, men som desværre kan være medvirkende til at fastholde svangmusklen, så den ikke kan bevæges og dermed bliver slap på sigt.

Desuden er sportssåler ofte meget stødabsorberende, således, at når du er aktiv, løber, hopper og ellers bevæger dig hurtigere og mere end ellers, så aflastes muskler, sener og led. Oplever du smerter i fødderne er det en god ide at opsøge læge eller en fysioterapeut, som kan fortælle dig mere om hvordan din fodkonstruktion er. Hvis din fod ikke passer til de sko du har, kan det gå ud over selve foden – ankler, knæ og hofter.

Det samme gælder også, hvis du i en periode står mere, end du ellers er vant til. Hvis det pres, der påføres led, muskler og fødder ikke aflastes eller absorberes tilstrækkeligt, kan det i visse tilfælde føre til vedvarende skader.

En sportssål kan medvirke til at give den korrekte støddæmpning. Husk dog på, hvis sålen er blød og tyk i det forreste stykke, er det nødvendigvis ikke ensbetydende med, at den er mere skånsom – det er en individuel vurdering.

Indlægssåler - Plantar fasciitis

 • Øget velvære og velbefindende
 • Mere end 300.000 kunder har allerede købt
 • Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • Fri Fragt

Kun 499,-

Hvilke typer sportssåler findes der?

Udover den forbedrede støddæmpning giver nogle sportssåle også ekstra støtte til især den overpronerende løber. Hvis du har problemer med svangskader eller hælskader (plantar fasciitis), kan en sportssål hjælpe dig med at give dig støtte de nødvendige steder. Det aflaster dine særligt udsatte steder.

Du kan dele sportssåler – groft op – i to: De har oftest fokus på enten komfort eller støtte.

En sål med fokus på komfort laves typisk af et blødt materiale. Mest brugt er skum eller gel. Det hjælper en smule på støddæmpningen og absorberingen af stød. Ofte har meget bløde løbesko denne type hvis formål primært er at give en behagelig oplevelse. Står du meget op i løbet af en dag, kan det være en fordel med en komfortabel indlægssål.

sportssaal-skader

Såler med støtte er opbygget en smule anderledes. En blød sål vil fremhæve pronationen, hvorfor såler med støtte er en smule hårdere. Der findes forskellige hårdheder og tykkelser af denne type sål.

Align Footwear indlægssåler har både fokus på komfort og støtte. Læs mere om sålernes opbygning, tre-punktsteknologien, ved at klikke her.

En sål med støtte vil være med til typisk at give dig:

 • bedre kropsholdning
 • bedre arbejdsbetingelser for fodens muskulatur
 • mindre belastning på brusk i led, ledbånd, sener og muskler
 • færre skader
 • mere hensigtsmæssigt og effektivt bevægemønster
 • bedre stødabsorbering
 • mindre træthed i kroppen

Hvilken forskel gør Align Footwear®?

Align Footwear® indlægssåler har de tre patenterede støttepunkter som optimerer skoenes kontrol, stabilitet og kontakt med underlaget for at sikre den mest optimale præstation. Align Footwear® indlægssåler arbejder med foden, og dermed skaber de bedste rammer for, at muskler og sener omkring underben, ankel og fod bliver brugt så naturligt som muligt i fodafviklingen.

Udgangspunktet er blandt andet en dybdegående forskning i biomekanikken. Dette grundlag har bidraget med øget viden omkring, hvordan forskellige fodtyper (pronation, neutral og supination) fordeler trykket over sålen af foden.

Generelt har udviklingen resulteret i, at indlægssålerne bruger fodens egne stødabsorberende funktioner og muligheder for generering af fremdrift. Dette gøres med et fokus på at rette hælen op, således at også knæ, hofte og skuldre bliver rettet op i en naturlig og lige position. Samtidig er der tænkt på forskellige lag af materialer af forskellige hårdheder i yder- og mellemsålen af skoen, således at kontakten med underlaget optimeres og kroppen stabiliseres og rettes op på bedste vis.


60 dages fuld returret

60 dages returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Spørgsmål?

Ring på +45 22 833 733
eller kontakt@alignfootwear.dk

Få dine indlægssåler her