GRATIS LEVERING og 60 dage pengene tilbage garanti

Har du en svangfod

Med indlægssålerne fra Align Footwear adresserer og støtter du på bedste vis din svangfod!
Svangfod

Hvad er svangsenebetændelse?

På undersiden af foden sidder en bindevævsplade – svangsenen, der udspringer fra forkanten af hælbenet og spreder sig som en vifte frem til tæerne. Svangsenebetændelse er en irritationstilstand i svangsenens hæfte på hælbenet, hvilket kan medføre forkalkning af senens hæfte på knoglen. Senen bliver derved mere stiv end normalt, og der opstår lettere små  bristninger inde i senen ved aktivitet.

Svangsenebetændelse er en af de hyppigste årsager til smerter under hælen. Det er vigtigt at tage de første tegn alvorlige, fordi seneproblemer kan være langvarige, hvis de ignoreres. Ved en begyndende og ’forkert’ fornemmelse i svangen, bør derfor du stoppe op og undgå de aktiviteter, som provokerer det. Det er vigtigt, at du finder frem til årsagen.

Indlægssåler - Plantar fasciitis

  • Mere end 300.000 kunder har allerede købt
  • Effektiv mod svangfod
  • Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Kun 499,- og fri fragt

Indlægssåler mod hælspore

Hvad kan give problemer i svangen?

  • Platfod og over-pronation ved gang eller løb
  • Pludselig stigning i varighed, distance eller skift til hårdt underlag ved løb
  • Hulfod
  • Brug af fodtøj, der ikke passer din mediale svangbue eller mangler stødabsorbering
  • Overvægt

Langt de fleste tilfælde skyldes overbelastning af svangsenens fæste i hælbenet. Gentagne overbelastninger i form af løb og afsæt samt lange perioder stående og især på hårdt underlag. Man kan også udvikle svangsenebetændelse, hvis man står længe på hårdt underlag og ved idræt, der omfatter mange hop. Afvigende fodstilling som f.eks. hulfod eller platfod kan ligeledes udgøre en øget risiko.

Fodtøj, der ikke passer til din fod kan også give bagslag – hvis du for eksempel har sko med høj svangstøtte og samtidig har en lav svang eller er platfodet – foreksempel ved en løbetur. Svangsenebetændelse udvikler sig gradvist og mærkes ofte umiddelbart foran hælens trædepude og lidt ind mod indersiden af foden. Typisk udløses det ved gang eller løb, når der trædes ned på foden. Efterhånden kan det også mærkes i hvile, for det meste som morgenstivhed i fødderne.

Når foden er kommet igang og blevet opvarmet kan spændingerne aftage igen. Af og til stråler det fremad og kan omfatte det meste af fodens underside. Tit gør det også ondt, når man trykker på området under hælknoglen. Det er en god ide at afhjælpe smerter under hælen ved belastning forholdsvis hurtigt, ellers kan tilstanden være svær at komme af med.

Hvad kan du gøre ved svangsenebetændelse?

Udstrækning af bindevævspladen kan være effektiv. Øvelser kan du få ved at henvende dig hos din praktiserende læge eller fysioterapeut. Når løbetræningen genoptages, skal det ske langsomt og gradvist, og det er naturligvis nødvendigt at fodtøjet er i orden, dvs. gode løbesko med stødabsorberende hæl eller stødabsorberende indlægssåler elle som støtter ved svangen.

Er årsagen relateret til fejlstilling i foden under gang eller løb, er det væsentligt at anvende passende fodtøj, der giver den korrekte støtte. En fysioterapeut eller fodterapeut kan vejlede dig og vurdere, om der bør foretages ændringer omkring fodtøj m.v. Indlæg kan være en effektiv og holdbar løsning.

Forekommer der ingen fremgang trods langsom genoptræning kan medicin overvejes eller injektion med binyrebarkhormon forsøges.

Reagerer man hurtigt på de første symptomer og aflaster svang og også hælen fra den forårsagende aktivitet, vil svangsenebetændelse ofte forsvinde efter kort tid.  Overhører man signalerne og specielt, hvis der er fundet fortykkelse af senen, kan man risikere et langt genoptræningsforløb.

Hvad kan Align Footwear® gøre for din svangfod?

Med mange års forskning i vores trepunktsteknologi, har vi udviklet et design, der bringer anklen i en mere neutral stilling med op til 32% og en evt. pronation – skæv gang – falder op til 27%. Sålerne justerer desuden skinnebenet til en mere neutral stilling med op til 40%. Denne indstilling af ankel og skinneben giver nøglen til at reducere træthed, pronation og supination.

Ved at støtte foden på siden bibeholder vi også den fulde mobilitet i vores fodmuskler, hvilket vi ikke kan opnå, hvis vi blot bygger en støtte op under foden, som f.eks. med en pelotte eller en ”kunstig” svangstøtte. Ved hjælp af de tre støttepunkter, som vi har patent på, fordeles kropsvægt og dermed belastningen for fødder – herunder svangen optimalt.

Align Footwear® indlægssålerne forøger vores bevægelighed, komfort og ydeevne. De fremmer bedre kropsholdning og kroptilpasning i din kinetiske kæde og forbedrer dit velvære og velbefindende.

Når din krop via sålerne går korrekt i den naturlige stilling, bliver belastningen af hvert skridt du tager mere jævnt fordelt. Vores indlægssåler reducerer destruktive chokbølger igennem hele din krop, hver gang dine fødder rammer jorden. Dette betyder mindre pres på dine led, muskler, sener og ledbånd.


60 dages fuld returret

60 dages returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Spørgsmål?

Ring på +45 22 833 733
eller kontakt@alignfootwear.dk

Få dine indlægssåler her