GRATIS LEVERING og 60 dage pengene tilbage garanti

Udfordringer med dine led

Med indlægssåler fra Align får du mere velvære og trivsel!

Få det bedre i din krop!

Problemer og smerter i dine led kan komme af rigtig mange grunde. Der er ofte flere ting, der i samspil giver smerterne. Risikoen for ledsmerter opstår ofte i takt med din alder. Jo ældre du bliver, kan du opleve, at led bliver svagere eftersom muskelstyrken bliver svagere. Man bruger ofte ikke sine led og muskler ligeså aktivt som i en tidligere alder. Det betyder også, at styrken af muskler vigtig for at undgå ledsmerter. Musklerne støtter leddene, og derfor kan mangel på motion være en medvirkende årsag til ledsmerter.

Mange tror fejlagtigt, at ledsmerter hænger sammen med hårdt fysisk arbejde. Men hvis du har en vedvarende og kraftig belastning af de samme led gennem mange år udgør dette en risikofaktor for dine led.

Du kan opleve overbelastning, hvis du har lavet samme bevægelse for meget i en kortere periode, f.eks. hvis du har luget meget i din have, malet lofter eller lignende. Det samme gælder ved de gentagne aktiviteter i jobsammenhænge: Du har i dit arbejde mange ensartede bevægelser. F.eks. hvis du bruger computermusen meget.

Både kvinder og mænd rammes af ledsmerter. Der er dog forskel på, hvilke led der rammes. Mænd får oftest smerter i hofterne, mens kvinder oftere får smerter i knæ og fingerled.

Jo mere du vejer, jo mere skal dine led bære. Vejer du lidt for meget, er det en god idé at prøve at tabe dig for at mindske risikoen for ledsmerter i de vægtbærende led. Overvægtige oplever ofte ledsmerter i knæene.
Du bør være opmærksom og kontakte din læge, hvis du oplever følgende symptomer:

• Dit knæ “knaser”, når du bøjer det
• Du har svært ved at bøje og strække fingrene
• Du har svært ved at holde på noget
• Dine led bliver stive, når du har siddet, stået eller ligget i den samme stilling i længere tid
• feber, der ikke er forbundet med influenza symptomer
• har tabt 5 kg eller mere, uden at have gjort en indsats herfor (uønsket vægttab)
• smerter, der varer i mere end 3 dage

Herudover bør du kontakte lægen hvis du har uforklarlige ledsmerter og især hvis du samtidig har andre uforklarlige symptomer. Lægen vil i nogle tilfælde anbefale fyisoterapi mhp. at komme ledsmerterne til livs. En procedure kaldet athrocentese kan være nødvendig for at fjerne væske fra leddet, hvor ledsmerterne forekommer.

Årsager til ledsmerter

Hvis du oplever ledsmerter kan der være mange forskellige årsager hertil:

• Slidgigt
• Leddegigt
• SLE (Lupus)
• Betændelse i slimsæk
• Chondromalacia patellae (smerter omkring knæskallen)
• Knoglebetændelse (ostemyelitis)
• Ledinfektion (septisk arthitis)
• Senebetændelse (tendinitis)
• Usædvanlige eller massive belastninger

Der kan også være forskellige infektionssygdomme, der giver dig ledsmerter:

• Epstein-Barr virus
• Leverbetændelse (hepatitis)
• Influenza
• Borrelia
• Parvovirus
• Gigtfeber
• Mæslinger
• Røde hunde
• Skoldkopper

For ledsmerter, der ikke er gigtrelaterede, er både hvile og træning vigtigt. Badning i varmt vand, massage og udstrækning af led og muskler bør praktiseres så ofte som muligt.
Anti-inflammatorisk medicin kan ofte hjælpe på generelle smerter, hævelser samt ledsmerter – tal gerne med din læge.

Det kan du gøre ved muskel- og ledsmerter

• Sørg for at være i bevægelse: Jo mere du bevæger dig, jo mere smidig bliver dine muskler og led. Flere kvinder beretter at de med jævnlig fysisk aktivitet og den rette vægt holder smerterne i skak. Din læge eller fysioterapeut vil kunne hjælpe dig med hvilke øvelser, som er gode for dig. Oplever du, at nogle bevægelser udsætter dine led for skæve træk, kan du bruge ledbeskyttere til at beskytte de generede led. Ledbeskytterne holder leddene varme og giver støtte. Vælg gerne en rolig ogskånsom form for motion – det er bedst for dine bærende led dvs. motionsformer såsom cykling og svømning. Motion som belaster knoglerne være godt for kalkoptaget. Tal med en motionstræner, fysioterapeut eller læge om de bedste motionsformer udfra dine behov. Træner du allerede, så vær opmærksom på at styrke muskulaturen rundt om leddene. Muskler stabiliserer led og mindsker dermed belastning. Undgå at træne musklerne ved hurtig gentagendebevægelser. N år du er stillesiddende, så husk at skifte stillinger ofte. Rejs dig op og gå lidt omkring, du kan fx også droppe fjernbetjeningen til fjernsynet.

• Strækøvelser og udspænding_ Oplever du stivhed og smerter i leddene, kan det være godt at lave en rutine, som du udføre hver morgen.

• Din søvn: For lidt eller dårlig søvn kan ændre din smertetærskel, så du oplever smerter eller gener endnu mere udtalt.
• Tjek dit vitamin niveau – der kan være stor indvirkning af især D-vitamin på led og muskler.

• Smertestillende- For nogen er det en god idé at tage smertestillende. Nogle tager smertestillende, før de skal dyrke motion eller sex. Det kan give nogle timer uden smerter og dermed større frihed til nydelse. Oplever du at smertestillenede ikke virker, kan du få smertestillende cremer, som kan smøres på.

• Åndedræt:Mennesker, der oplever smerte har ofte et kort og hurtigt åndedræt. Du kan eventuelt bruge en guided øvelse på nettet som hjælp.

Man kan ændre belastningen af især fodled, knæled, hofteled og rygsøjlen ved at have fokus på korrekt fodstilling. Når dine fødder og ankler står i en lige og naturlig position, vil det også rette op på dine knæ, hofte og skuldre. Det kan i mange tilfælde give en rigtig god smertelindring. Samtidig har det den effekt, at unødigt pres på muskler, led, knogler og sener undgås, idet kropsvægten også er optimalt afbalanceret. Ved at undgå traditionelle pelotter, kiler og svangstøtter, vil det give en sund bevægelighed for din muskulatur under foden. Fødderne kommer til at arbejde mere naturligt, så alle fodmuskler bruges, hvilket også styrker eksempelvis en nedsunken forfod. Moderne fodtøj er ofte sko med flad bund og hæl, hvilket medfører, at man ikke bruger sine fødder optimalt og korrekt. De er spærret inde og kan før eller senere give problemer. Blandt andet svækkes musklerne i benene, som bruges til at stabilisere os under gangen. Leddene kan også blive belastet forkert og øge udviklingen af slidgigt. Det er en rigtig god ide at benytte stødabsorberende sko eller indlægssåler med blød, fjedrende bund. Skal du ud at gå en længere tur, er det bedst at vælge blødt underlag som for eksempel en skovsti frem for asfalt.

Hvad kan Align Footwear® gøre for dig?

Når du med vores indlægssåler får en mere lige og korrekt kropsholdning, vil det lette ”presset” på dine muskler og led og give dig mere velvære i kroppen.
Du bør overveje indlægssålerne fra Align Footwear®, fordi de stimulerer din krop til at bruge dine muskler optimalt og korrekt.

Align Footwear® indlægssålerne er helt unikke og ulig noget andet på markedet. Det drejer sig f.eks. ikke om at placere en kunstig svang under foden – det handler om at styre anklen for at optimere kroppens potentiale og bevæge vores muskler under foden – lige netop, som vi er skabt til at gøre. Vi har kunder, som dagligt går og står i mere end 10 timer – de fortæller os, at efter at have prøvet Align Footwear® indlægssålerne i en periode, har de fået meget mere velvære og energi. Disse udtalelser kan du bl.a. læse på vores Facebook-side, hvor vores glade kunder fortæller om deres oplevelse af sålerne og den velvære og trivsel de har opnået.

Vi opfordrer dig til at give Align Footwear® indlægssålerne en chance. Prøv vores Align Footwear® indlægssåler af på dine fødder – vi tilbyder dig at prøve sålerne af i op til 60 dage, og hvis ikke du kan mærke forskel, returnerer du blot sålerne til os – så refunderer vi de 499,- kr.


60 dages fuld returret

60 dages returret

Fuld tilfredshed eller pengene retur

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Spørgsmål?

Ring på +45 22 833 733
eller kontakt@alignfootwear.dk

Få dine indlægssåler her