GRATIS LEVERING og 60 dage pengene tilbage garanti

Har du bækkenløsning?

Når du er gravid kan fosterets vægtøgning være en for stor belastning for kroppen, og du kan risikere at få bækkenløsning.

Fakta om bækkenløsning – hvad er bækkenløsning?

Nogle gravide oplever i nogen eller svær grad bækkenløsning. Under graviditeten sker der en ”blødgøring” af alle led og ledbånd pga. hormonelle påvirkninger. Dette er en naturlig proces, der fortsætter gennem hele graviditeten, for at bækkenet kan blive større og mere eftergiveligt under fødslen. Det bevirker, at den gravides holdning ændres og samtidig med en vægtstigning frem mod fødslen kan presset på bækkenet øges.

Ved bækkenløsning i en graviditet er der intet der kan gøres som sådan, idet produktionen af relaxin stadig er høj hen imod fødselstidspunktet

Ved en bækkenløsning kan blødgøringen af leddene gøre, at leddene forskydes eller fejlstilles.
Som regel opstår det midt eller hen mod slutningen af graviditeten, men kan også opstå tidligere – især, hvis du har været gravid tidligere.

Det kan føles som jag fra leddene og kan i mange tilfælde stråle helt ned i lysken og ned i låret. Det kan forværres, hvis du står, går eller vender dig pludseligt. Hvis du har bækkenløsning kan du være nødt til at tage meget korte skridt og bevæge dig stift og robotagtigt.

Smerter under graviditeten er ikke altid bækkenløsning. Der kan være andre årsager: muligvis er kvindens muskler og led ikke er stærke nok til at kunne bære den øgede vægt og omfordelingen af denne.

Hvordan mærkes bækkenløsning -og hvad forværrer dem:

• Det føles meget forskellige fra gravid til gravid og det kan også veksle for den enkelte dag.
• Det kan sidde i lænden, i området omkring skambenet, ballerne, lysken, halebenet, underlivet og langt ned i benene.
• Du kan også opleve en følelse af sovende ben eller følelsen af at hofte, bækken eller ben svigter eller skrider ud.
• Det forværres ofte hvis du bevæger dig: eksempelvis når du skal vende dig fra ryggen til om på siden.
• Det kan forværres af at gå på trapper, eller hvis du tager korte skridt: Du kan opleve at din gang næsten er vraltende.

Hvis du har bækkenløsning, bør du overveje at få instruktion i, hvordan du bevæger sig mest hensigtsmæssigt og undgår belastninger. Måske skal du have hjælp af en fysioterapeut, lære afspændingsøvelser mm. Vigtigst af alt er fokus på aflastning og hvile. Tit ender bækkenløsning med sygemelding. Løsningen er meget sjældent medicin – men tit netop aflastning derhjemme: de huslige pligter som oprydning og rengøring bør overlades til resten af familien og tunge løft bør undgås.

Enkelte kan få brug for hjemmehjælp og bruge forskellige hjælpemidler til dagligdagen. Det kan være toiletforhøjer, bækkenstol, badebænk, sengeklodser, hvilestol eller måske endda en kørestol.

Når du har født…

Hvis bækkenløsning erkendes og der skrides ind, har du rigtig gode muligheder for, at også selve fødslen og tiden efter forløber godt.
Det er mindst lige så vigtigt at tage hensyn til bækkenløsningen efter fødslen som før. Der kan gå flere måneder, før dine bækkenled er klar til at påbegynde at genoptræne din krop – spørg din læge om vejledning herom.

Hvorfor vælge Align Footwear®s indlægssåler?

Ved bækkenløsning i en graviditet kan der ikke gøres noget som sådan, der kan løse årsagen til problemet, idet produktionen af relaxin stadig er høj hen imod fødselstidspunktet, og samtidig med en vægtstigning frem mod fødslen kan øge presset på bækkenet. Dog anbefaler alle eksperter så vidt muligt aflastning og hvile. Hvis det gør ondt i dit bækken, er det tegn på, at dit bækken skal aflastes. Tag det altid alvorligt! Tag dig et hvil så ofte du kan – når du ligger ned mindskes belastningen på dit bækken. Skift hyppigt stilling og skift mellem at sidde, gå og ligge. Ved svære bækkensmerter kan du og din partner blive nødt til at omfordele praktiske gøremål i hjemmet. Overlad de fysisk krævende opgaver til andre og sæt dig på en stol eller på hug i stedet for at løfte et barn. Brug hjælpemidler, hvor det kan lade sig gøre, og undgå så vidt muligt at gå på trapper.

Align Footwear indlægssålerne forøger vores bevægelighed, komfort og ydeevne. De fremmer bedre kropsholdning og kroptilpasning i din kinetiske kæde og forbedrer dit velvære og velbefindende. Når din krop via sålerne går korrekt i den naturlige stilling, bliver belastningen af hvert skridt du tager mere jævnt fordelt. Vores indlægssåler er lavet i et stødabsorberende materiale og tager imod de destruktive chokbølger, der går igennem hele din krop, hver gang dine fødder rammer jorden. Dette betyder mindre pres og stød på dine led, muskler, sener og ledbånd.

Uanset om du pronerer eller supinerer (går skævt: indad eller udad) vil vores såler ved hjælp af de tre støttepunkter, rette din gang/dit løb op til en sund og lige position – for de er placeret på begge ydersider af sålen og ligesom ‘styrer’ din fodafvikling.  Align Footwear indlægssålerne hjælper med til at lette presset i dine muskler ved overanstrengelse, f.eks. i fødder og læggen. Hvis du går skævt, vil dine led og muskler overkompensere.

Align Footwear indlægssåler hjælper med til at rette dine fødder og din krop op til en optimal kropsstilling.

Sålerne vil som nævnt ved hjælp af sine patenterede støttepunkter styre ankler og fodafvikling til at gå/stå lige i dit fodtøj og det har en positiv indvirkning på hele skelettet, fra ankel til nakke: du vil opleve at gå med en sund, lige og naturlig kropsholdning. Det fordeler din kropsvægt optimalt.

Klik her og bliv klogere på andre emner:

Lænd
Ryg
Knæ
Hoften 
Skæv kropsholdning
Gående og stående arbejde

Indlægssåler - Plantar fasciitis
  • 300.000 Europæere har allerede købt
  • Øget trivsel og velvære
  • Fri Fragt
  • Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Kun 499,- og fri fragt

Få dine indlægssåler her